June 24, 2024 René Oehlenschlæger

Positiv psykologi:

Bowlingeksperimentet, der giver Joachim Andersen ret

Skrevet af René Oehlenschlæger, uddannet i positiv psykologi ved Tal Ben-Shahar i USA.

Fra fodbold til positiv psykologi

Lad mig starte et sted, der fylder meget for mange i disse dage. Det handler om EM i fodbold, og jeg lover, at det også vil være interessant, selvom du ikke følger med i fodbold.

Ligesom mange andre, så jeg Danmarks landskamp mod Slovenien og var skuffet over det uafgjorte resultat. Journalisterne er klar med kritiske spørgsmål og de sociale medier eksploderer med kritiske kommentarer.

De burde have været fulde af energi i dag, de spillede jo kun 45 minutter i går.

Hjulmand skulle være fyret efter VM.”

Og det, der er meget værre.

Den danske forsvarsprofil, Joachim Andersen, prøver efter kampen at mane til ro i et interview med DR:

Kilde: DR Sporten

Jeg vil sige, at folk skal slappe af og være lidt mere positive. Vi har en kamp igen, og vi er nødt til at kigge frem mod den nu. Alt er åbent, så lad os nu ikke male fanden på væggen.

Hvad kan vi lære af dette?

Ønsker vi at optimere Danmarks chancer under EM-slutrunden, er jeg ikke i tvivl om, at Joachim Andersen har ret. Vi skal slappe lidt af og være lidt mere positive, for det entydigt negative fokus er selvforstærkende og skaber i sidste ende en dårligere præstation.

Den påstand vil jeg gerne underbygge med et eksperiment fra 1982, hvor Dr. Daniel Kirschenbaum og hans kolleger Arnold M. Ordman, Andrew J. Tomarken og Robert Holtzbauer fra University of Wisconsin undersøgte, hvad der bedst hjælper mennesker med at forbedre deres præstationer – at fokusere på, hvad man gjorde godt, eller hvad man kunne gøre bedre.

 

Indlægget fortsættes herunder …

  •  #Adfærd #Trivsel #Ledelse #Arbejdsglæde #Motivation

Anvendt positiv psykologi for ledere

10 teknikker til mere motiverede medarbejdere og bedre resultater.

I denne masterclass vil Rene Oehlenschlæger, der er ekspert i positiv psykologi, introducere dig til 10 teknikker,
der giver dig færdighederne til at…

LÆS MERE >>

MASTERCLASS:

“Anvendt positiv psykologi for ledere”

Eksperimentet

Eksperimentet involverede en række bowlingspillere, der blev delt op i to grupper og vist video af deres eget spil:

Gruppe 1: Denne gruppe blev bedt om kun at fokusere på, hvad de gjorde godt, og minde sig selv om at gentage denne gode adfærd.

Gruppe 2: Denne gruppe blev bedt om at identificere, hvad de havde gjort dårligt, og huske sig selv på at undgå at gentage disse fejl.

Hvilken gruppe tror du klarede sig bedst?

Det viste sig, at Gruppe 1, der fokuserede på deres styrker, oplevede en forbedring på op til 100% i deres bowlingresultater sammenlignet med Gruppe 2.

Hvad kan vi lære af det? At vi ofte udvikler os mest ved at fokusere på vores styrker frem for at dvæle ved vores fejl.

Konklusion

Selvfølgelig skal alt ikke være positivt og vi skal anerkende fejl, men vi bør hovedsageligt fokusere på det positive, hvis vi vil opnå de bedste resultater. John Gottmans forskning viser, at forhold med en høj ratio af positive til negative interaktioner (mindst 5:1) er mere succesfulde og tilfredsstillende. Når vi fokuserer på vores styrker og positive præstationer, skaber vi et miljø, hvor vi kan trives og præstere bedre – både på banen og i livet generelt.

Så ja, jeg vil give Joachim Andersen ret: Folk skal slappe af og være lidt mere positive, hvis vi vil skabe et støttende og produktivt miljø, der forbedrer præstationer og trivsel.

Bedste hilsner

René

Lige nu får du Early Bird-rabat på 1000 kr.

Gælder til og med 20. august 2024.

Book en plads på masterclassen “Anvendt positiv psykologi for ledere” med René Oehlenschlæger og få 10 teknikker til mere motiverede medarbejdere og bedre resultater. 

Læs mere

 

Find viden om tidens tendenser

Contact

LIVSLANG LÆRING

Hos LearnX tror vi på livslang læring og personlig udvikling.
Vi er din guide i en verden, hvor viden er en kilde til inspiration og transformation.

Har du en god idé?

Har du en idé til en masterclass, uddannelse, konference eller et kursus, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid på udkig efter højaktuelle trends, som vi kan berige vores kunder med.

LearnX

Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C
CVR: 39 98 13 51

TELEFON 8987 5050

Contact